fredag 29 juli 2011

Smarrig middag

I går lagade vi så god middag här hemma och satt ute med tända ljus länge i den ljumma natten. Vilken sommar vi har!

Min favoritförrätt: löjromstoast.


Laxrullader med västerbottenost och ris.

Laxrätten är recept från Mirjas mamma Siv, den rätten åt vi i tisdags på tjejmiddagen och är så superlätt och god. Recept kommer här:

Till 4 personer:
Ca 800 g laxfile
150 g västerbottenost
6 dl grädde
1 burk stenbitsrom
1 röd lök
Salt och peppar

Skär ut tunna breda skivor från laxfilén. Lägg sedan osten på laxen och gör rullader som du lägger ner i en ugnsfast form. Koka upp grädde på spisen, ha i lite salt och peppar, häll sedan detta över laxen och ställ in i ugnen 30 minuter i 200 grader. (Jag kokar grädden för att få en lite tjockare sås... Men det går jättebra att hälla grädden direkt över laxen.) Innan servering garnerar du fisken med stenbitsrom och hackad rödlök och serverar med ris. 

Så fixar du en god och lite lyxigare middag!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar