söndag 26 juni 2011

Vår midsommar

Vår midsommar blev precis så bra som man vill att en midsommar ska vara. Och vi fick till och med vela lite om vi skulle sitta inne eller ute och äta. Men vädret tillät oss vara ute hela dagen och vädret blev ju bara bättre ju längre dagen gick.

Vi började med lunch. Pyssliga Tina hade såklart lagt in egen sill som var supergod. Sen gjorde vi fina kransar till barnen och tog picknick med oss för riktigt hederligt midsommarfirande med dans, livemusik, fiskdamm och annat som hör till. Vi åt sedan en supergod middag. Mattias grillade helstekt oxfilé och grönsaker. De senare marinerade vi sedan i följande marinad från recept.nu:

4 msk balsamvinäger
1 msk olja
1 tsk salt
2 klyftor vitlök
Färsk basilika

Blanda balsamvinäger, olja och salt. Lägg i grönsakerna (vi hade squash, aubergine, paprika) och skiva vitlöken och hacka basilikan, toppa sedan grönsakerna med detta och marinera i cirka 15 minuter. Detta vår supergott och Tina hade gjort rödvinssås och chevreostsås som toppade maten. Det var en riktig fullträff. Tyvärr har jag inte någon bild, men testa detta!!!

Vi avslutade dagen med färska jordgubbar, glass och vitchokladsås.

En helt fantastisk dag med lekande och glada barn hela dagen. Tack snälla Nellie, Tilda, Tina och Mattias för att vi fick ha denna dag tillsammans med er. En av de bästa midsommar som vi haft.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar