lördag 26 mars 2011

Lördagsrapport

Nu har vi varit här i en vecka och börjar komma in i semesterlunken på allvar.

I förrgår träffade vi familjen Björklund, vi åt middag tillsammans och hade en mysig kväll. Det är verkligen roligt att få träffa sina vänner här nere.



Igår hade jag och Olivia en tjejeftermiddag då vi först var och badade i poolen, sen avnjöt vi en mamma-barnmassage. Olivia tyckte att det var jättemysigt och vill ha massage i dag igen...

Det är uppträdande på hotellet nästan varje kväll och Olivia är lyrisk över detta. Så länge Lollo & Bernie inte är i närheten så är allt frid och fröjd. Hon är nämligen livrädd för dom, så att lämna in henne på någon aktivitet i Miniland finns inte på världskartan... Vi får ta lite lugna stunder med DVD emellanåt istället, så hinner vi vuxna läsa och vila en liten stund i alla fall.


Vi är mest vid poolen, det är enklast så att skydda Edward från solen. Då är det lätt att gå till hotellrummet så han kan få sova svalt. I värmen sover han nästan inte alls, han blir så varm, så nu har vi gjort det till rutin att han får sova inne. Men igår slocknade han i famnen på Magnus under parasollet. Så söt.



I dag är det alltså lördag, dagens stora händelse är att Olivia får köpa lördagsgodis. Det är så pirrigt att få köpa sitt godis i Thailand tycker hon. Annars äter vi glass nästan varje dag - så härligt tycker vi alla! Vi har även mycket diskussioner kring att smörja in sig, vilka kläder vi ska ha på oss och även om solhatten ska vara på eller inte. Solen är superstark även fast det mestadels är molningt. Jag känner att Olivia har bra med solskyddskläder, men vi har tappat bort Edwards bästa solhatt som täcker hela ansiktet. Det är väldigt synd då hans andra täcker ansiktet för lite. Men vi får hålla oss lite mer inomhus nu, han fick lite för mycket sol på sin nos igår. Det svider i föräldrarhjärtat...

Vi har hittat vår favoritrestaurang nere på strandpromenaden och vi var där igår igen och åt pannkakor med nutella och banan. Olivia och Magnus busade så de blev helt svettiga...




Just nu regnar det här och klockan är kring lunch, i dag är det "pappa och Olivia-dag". Får se vad de hittar på. Regnet stör inte ett dugg, det är bara friskt och skönt och vi slipper skydda våra små från solen hela tiden. Nu är det en vecka kvar och det känns perfekt och lagom att vara borta i två veckor. Vi längtar såklart efter er nära och kära därhemma. Och jag saknar min farmor så att det gör ont, bara att få ringa till dig farmor, och berätta hur vi har det och dela det med dig. Det saknar jag mest av allt just nu.

3 kommentarer:

  1. Hej kära vänner o vad roligt att få se era härliga bilder o höra hur ni har det. Längtar tillbaka till denna underbara tillvaro.
    Skönt för er att E mår bättre.
    Visst e massagen på hotellet helt fantastisk? Kul att O gillar det också.
    Förstår att du saknar din farmor, kanske kan ni tända en rislampa på stranden och sända en tanke till henne. Hon är ju alltid med dig, i ditt hjärta.
    Njut nu av er semester o varandra! Vi ser fram emot att ses när ni e hemma igen!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Fina bilder på er alla.Att tända en rislampa är en bra ide. O köp många godisbitar det har jag gjort idag. Längtar efter er.
    KRAM mormor

    SvaraRadera
  3. Vilken fin blogg, mamma tipsade mig! Vi åker till Thailand 10 maj. Min syster Åsa och hennes Åsa har byggt ett hus på Koh Lanta så vi åker dit och firar min Magnus 40 årsdag. Ser underbart ut, var i Thailand är ni?

    SvaraRadera